Laktos…

Molly har klagat mycket på magont på sistone. Ofta i samband med att hon behöver gå på toa så vi har inte oroat oss så mycket för det. Men så kom det oftare och oftare och man såg riktigt att hon hade ont. Så vi bokade tid hos läkaren för säkerhets skull. De flesta sa att det är nog inget, hon kanske säger så för att hon får uppmärksamhet och bla bla bla. Som småbarnsförälder verkar många veta precis vad som är bäst för vårt barn…

I alla fall så visade det sig att Molly är sekundärt laktosintolerant. Hon var ju sjuk nästan hela hösten och alla infektioner och förkylningar har gjort att tarmen är irriterad och kan inte bryta ner mjölksocker (eller protein, jag minns ju inte) och därför har hon ont och är väldigt lös i magen (ursäkta detaljen).

Så till att börja med så är det låglaktosprodukter som gäller i 6-12 mån och sen kan hon nog börja återgå till ”vanlig” kost efter det. Det finns ju så himla mycket laktosfritt numera så det är inget problem att hitta, det svåraste är vällingen. Majsvälling utan laktos är tydligen supersvårt att hitta så när vi till slut lyckades så bunkrade vi upp. Molly är ju helt besatt i välling!!

Just det, det här med matkassar var visst också svårt. Varken Linas eller Middagsfrid som vi använder oss av kan erbjuda laktosfria produkter utan de rekommenrerade oss att går och köpa de produkterna själv. Då försvinner ju mycket av själva tanken med smidigt och att slippa handla så vi hittade en annan, Matlycka, som har en laktosfri kasse och nu testar vi dem. Hoppas på lika smarriga recept som vi är vana vid!

 

Annonser

2 responses to “Laktos…

  1. Men stackars Molly, vad jobbigt. Men samtidigt skönt att ni fått reda på vad det är och kan göra något åt det.
    Blä för minuset och heja för huset!
    Varmaste, m.

  2. Så bra att ni inte lyssnade på alla ”kloka råd” utan gick och kollade upp det. Hoppas att det blir bättre för Molly nu. Kramar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s